foto Kathy

Kathy (°1996) heeft het syndroom van Down en woont met haar ouders, tweelingzus Magna, de hond Nardo en poes Minouche in Duffel. Ze gaat naar de Sint-Jansschool in Mechelen waar ze de volwassenwerking volgt. Ze kijkt uit naar haar stage in het dierenasiel. Kathy beoefent intensief 4 verschillende hobby’s. Ze trekt twee keer per week baantjes in het zwembad en kan ondertussen pronken met talloze zwemdiploma’s. Ze sport in de plaatselijke turnkring en bij haar voetbalploeg is ze de enige en trotse, vrouwelijke voetbalspeler. Als lid van Sjarabang, mocht ze dit jaar de hoofdrol vertolken als Julia in Romeo en Julia. Je vindt Kathy wekelijks in het cafetaria van de gemeentelijke serviceflats waar ze met veel plezier de senioren bedient van drank.

 

 

 

 

 

Ik ben Jens, (°1996) jaar ik heb nog een broer Joni (°1998),  wij wonen in Boechout. Ik ga naar het Maria Govaert instituut in Heist-op-den-berg. Ben graag bezig met muziek zowel luisteren naar muziek als dj ‘en in mijn vrije tijd doe ik op woensdag aan G-voetbal bij SK Lierse, samen met Joni, Bob en Gilles. Daarnaast ben ik dan ook fan van SK Lierse en ga regelmatig naar een match kijken.Ik loop ook heel graag en regelmatig train ik daarom ook bij AC-Lyra in Lier samen met mijn broer. We doen dit al ruim 8 jaar. Wist je dat ik ook al een paar keer samen met mijn nonkel een Urbain Trail gelopen heb, keitof was dat! 

Maar ik kan ook genieten van "lekker lui in mijne zetel" te liggen en op restaurant gaan doe ik ook heel graag. Mijn favoriet gerecht is scampi's of een goeie biefstuk lust ik ook wel!  J

 

 

 

 

Ik ben Joni, (°1998) en woon samen met mijn broer Jens, mama en papa in Boechout, waar papa een garage heeft. Af en toe steek ik eens een handje toe of mag ik auto's wassen. Dan trek ik mijn werkkleren aan zoals mijn papa, cool hé !

Ik kan helaas niet stilzitten en spring dus geregeld op mijn koersfiets om een toertje te gaan doen. Op woensdag train ik nu al ruim 10 jaar samen met Jens, Gilles en Bob bij SK Lierse G-ploeg, af en toe spelen we eens een tornooi of matchke. Dan kan ik mij echt eens uitleven! 

Vrijdag train ik bij AC- Lyra voor atletiek. Zo heb ik al een paar keer samen met Jens meegedaan aan de Special Olympics 'atletiek'. Mijn lievelings gerecht is zonder meer "pasta"!

In de tuin werken doe ik ook wel graag en liefst het grove en zware werk of met de tractor rijden dat is pas echt tof !

 

 

 

 

 

foto Bob Peeters

Mijn naam is Bob (°1997), en ik woon nu nog in Putte (bij Mechelen) samen met mijn ouders en mijn twee grote broers Sam en Rik. Maar ooit hoop ik samen met mijn vrienden (en misschien ook wel mijn vriendin) samen te kunnen wonen in ons eigen huis. Ik ga nog naar school (instituut Mevrouw Govaerts) in Heist-op-den-berg. Ik werk ook al een paar keer per maand in een jongerencafe - tappen en afruimen en zo - en dat doe ik zeer graag. 

Ik hou van muziek, rock zoals AC/DC (onlangs ben ik naar een concert van hen geweest in Werchter) en ik dans zoals Michael Jackson. Als ik dat hoor op een feestje, dan ben ik niet te houden en begin ik te break dansen. 

Ik speel voetbal, samen met Joni, Jens en Gilles, bij SK Lierse, en ik doe ook aan Korfbal in Putte. Ik heb ook al een vriendin! 

Ik ben meestal goedgemutst en heb een goed gevoel voor humor. Ook hou ik van politiek, en ken ik iedereen die opkomt. 

 

 

 

 

foto Tom Rosseel

Mijn naam is Tom (°1999). Ik woon samen met mijn broer Dries en mijn ouders in O.L.V.-Waver. Ik ga, net zoals Kaat, naar Krauwelenhof in Antwerpen. Sinds kort leer ik om een stukje van het traject zelfstandig met de trein te doen en dat vind ik heel tof. Elk jaar treden we met onze school 5 keer op in de Arenbergschouwburg. Dat doe ik enorm graag; optrenden op een podium voor héél véél volk! 

Ik ben sportief: elke week speel ik badminton en ga ik turnen. Ik voetbal mee met de matchen en tornooien van de G-ploeg van KSK Wavria. Bovendien maak ik ook graag fietstochtjes met mijn familie. In mijn vrije tijd hou ik mij bezig op mijn ipad of stuur ik smsjes naar mijn juffen of familie. Tof als ze mij een antwoordje terugsturen. Verder ben ik grote fan van Familie, The Voice Kids en Belgium's got talent. 

 

 

 

 

 

 
 
 
Mijn naam is Gilles (°1996) en ben anders net zoals jij.
Ik woon in Boechout samen met mama, papa, zus Ester en broer Axel.
Ik ga naar school in Mechelen en dit vind ik superleuk!
 
Voetballen, koken, skiën en fifa spelen op de playstation zijn mijn grote hobby's. Op dinsdag ski ik bij 'No Limit' op Aspen in Wilrijk en op woensdag ga ik trainen bij SK Lierse, oefenen voor wedstrijden. Koken doe ik ook heel graag.. het is zo lekker!
 
Ik ben grote fan van de beste voetbalploegen: de rode duivels en F.C. De Kampioenen. Dat is pas klasse!
Ik heb veel 'copains' die ik heel graag zie en koester. 
Ik beleef er altijd veel plezier mee en moedig zo zoveel mogelijk aan met mijn high-fives, schouderklopjes of vette knipoog ;-)
 
Kortom zoals je ziet: ik geniet van alles waar jij ook van geniet.